fbpx

O nama

Jasna reč je tim mladih, bilingvalnih profesionalaca koji su svoja znanja usavršavali kroz studije i rad u Srbiji i u inostranstvu. Smatramo da je prevod dobar tek onda kada zvuči kao da ga je i pisao neko ko dolazi sa tog govornog područja… a mi imamo to iskustvo.

Bilingvalni prevodioci

Tim naše prevodilačke zajednice okuplja mlade ljude koji izvorno govore i engleski i srpski jezik i savršeno vladaju savremenim terminologijama i frazama. Naše znanje nije stečeno samo iz  knjiga, već je usavršavano na govornim područjima jezika na koje danas prevodimo – i po tome smo jedinstveni na tržištu.

Lakše se razume

Jezik je živa stvar. Dinamičan je, menja se i razvija nove nijanse iz dana u dan. Govorni engleski jezik danas značajno je drugačiji od engleskog koji smo slušali pre samo deset godina, a isto važi i za govorni srpski jezik. Zbog svog internacionalnog iskustva, naši prevodioci znaju kako da učine da prevedeni tekst zvuči autentično i relevantno na govornom području sa koga dolaze, a samim tim i kako da učine da vaš tekst prenese pravu poruku – savremenim jezikom.

Lakše do većeg tržišta

Globalno tržište je danas dostupnije nego ikada pre. Uz dobru ideju i odlično internet prisustvo, ne postoje granice za savremeno poslovanje. Naša ideja je da, gradeći zajednicu kvalifikovanih prevodilaca koji svoja znanja konstantno nadgrađuju i usmeravaju ka unapređenju poslovne komunikacije na engleskom jeziku, pomognemo domaćim firmama i organizacijama da unaprede svoje aktivnosti na međunarodnoj sceni. Mi verujemo da svako zaslužuje šansu da se predstavi što široj publici na što bolji način i zato se trudimo da naše cene budu uvek pristupačne i fleksibilne.

Prevod sa srpskog na engleski

Prevodilaca i prevodilačkih agencija je mnogo, ali kvalitetnih prevoda koji govore tačno ono što hoćemo, tačno onako kako želimo, nažalost, nije previše. Posebno smo ponosni na naše prevode, jer su verni duhu engleskog jezika i ostavljaju utisak tekstova u originalu pisanih na engleskom, a to našu prevodilačku praksu izdvaja od uobičajene ponude na domaćoj sceni.

Prevod sa engleskog na srpski

Strani državljani koji žele da posluju ili već rade na srpskom tržištu od Jasne reči mogu da očekuju mnogo više od samo tečnog, korektnog prevoda. Kada su u pitanju prevodi sa engleskog na srpski, Jasna reč donosi tekstove koji po svim književnim, gramatičkim i stilskim parametrima deluju kao originali napisani na srpskom. Na ovaj način, napisane ideje dobijaju dodatnu snagu.  

Proveren kvalitet

Pre nego što stigne u ruke naših klijenata, svaki prevod mora da prođe i proveru kvaliteta kroz lekturu. Kako smatramo da je ovo izuzetno važan deo procesa, tim naših lektora čine magistri i doktori nauka iz oblasti srpskog jezika, književnosti i lingvistike. Oni su tu da se pobrinu o kvalitetu jezika koji koristimo i uklone i poslednji trag engleske frazeologije u prevodima na srpski jezik.

Internacionalno iskustvo

Kompleksni prevodi zahtevaju iskusan tim koji iza sebe ima mnogo velikih projekata. Višegodišnje, internacionalno iskustvo naših prevodilaca omogućava nam da sa lakoćom rešavamo i najkomplikovanije zadatke čak i kada stignu u zahtevnim rokovima. Razumemo koliko su rokovi nekada nepredvidivi i možemo da odgovorimo na konkretne potrebe klijenata – prevodima vrhunskog kvaliteta.

Lako, brzo i povoljno

Kada je Jasna reč u pitanju, kvalitet prevoda je uvek na prvom mestu, ali to ne utiče na brzinu našeg rada. Naš tim je dovoljno velik da može da garantuje isporuku prevoda u najkraćem mogućem roku i bude fleksibilan i agilan u dogovorima sa klijentima. Kratki rokovi ne utiču ni na povećanje cene rada – naš model poslovanja napravljen je sa idejom da dobar prevod bude dostupan svima, pa se trudimo da i naše cene budu povoljne i korektne.

Naša misija

Mi nismo samo prevodilačka agencija, mi smo prevodilačka zajednica koja iskreno veruje da dobra i jasna komunikacija može da unapredi sve aspekte naših života i poslovanja.

Prevodilačka zajednica Jasna reč tu je da pomogne da unapredite i proširite svoju delatnost, dok istovremeno zajedno radimo na podizanju nivoa engleskog jezika koji se kod nas koristi u poslovanju, obrazovanju i u svim ostalim relevatnim sferama. Kada angažujete Jasnu reč, i sami postajete deo zajednice koja brine o jezičkoj kulturi i neguje vrednosti srpskog jezika… i hvala vam na tome. Mi nismo samo prevodilačka agencija. Mi smo jezički entuzijasti koji svoj posao pre svega rade sa strašću i verom u rad za opšte dobro, a ne samo za profit.

Lako ćemo se razumeti

Za sva pitanja i sve što vas dodatno zanima, kliknite ovde i pošaljite nam poruku.

Pridružite se našoj zajednici prevodilaca, klijenata, saradnika i prijatelja kako bismo zajedno podržali naš zajednički cilj, a to je negovanje jezika, jer ako nema jezika, nema ni misli, a ako nema misli, nema ni nas samih.

potrebne su vam naše usluge?